19 Kasım 2013 Salı

Çağın hastalığı boyun fıtığı ve tedavi yöntemleri

Boyun fıtığı denilince ilk önce boyunda bir ağrı aklımıza gelir. Ancak boyun fıtığı olan kimselerde ağrı sadece boyunda olmaz. Bazen boyundan geçen sinirlerin dağılım alanlarında; özellikle kollarda, sırtta ve göğüs çevresinde ağrılar meydana gelebilir. Eğer omurilikte aşırı bir baskı varsa bacaklarda da ağrı gözlenebilir. Ayrıca; baş ağrısı, baş dönmesi, kulak çınlaması, yürüme dengesinin kaybolması, sersemlik gibi belirtileri de vardır. Yine boyun fıtığının derecesine göre kol çaplarının farklılaşması da gözlemlenebilir. Bunun sebebi kollara giden sinirlerin baskı altında olması ve bir kolun zayıflamasıdır.

Boyun ağrısının birden çok sebebi vardır. Boyun fıtığı bunlardan yalnızca bir tanesidir. İnsan omurunda 33 tane disk vardır ve bunlardan yedi tanesi boyunda yer alır. Bu disklerde meydana gelebilecek patolojik rahatsızlıklar, disklerin yapısıyla ilgili bozukluklar da boyun ağrısına neden olabilir. Yani her boynu ağrıyan da fıtık olacak diye bir şey söz konusu değildir.

Vücudun herhangi bir yerindeki başka bir rahatsızlıkta boyunda ağrıya yol açabilir. Boynunuz ağrıyorsa fıtık oldum diye hemen endişelenmenize gerek yoktur. Boyun fıtığının teşhisi ancak uzman hekim tarafından konulabilir. Bu; hasta dinlenerek, gerekli testler yapılarak ve görüntüleme cihazları kullanılarak basitçe gerçekleştirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder